AYAK BAKIMI

0
42

İşten eve, evden işe, gezmekte ve aslında her yerde çok yoruluruz. Vücudumuzu yorgun hissederiz ama özellikle de ayaklarımızın nasıl ağrıdığını fark eder biraz uzanıp dinlemek isteriz. Dinlenince ağrı geçer ve ertesi gün aynı tempoya kaldığımız yerden devam ederiz. Ama bu durumda en çok yükü çeken ve şımartılmak istenen ayaklarımızı görmezden geliriz. Aslında gün içerisinde yaptığımız her aktivitede en çok ayaklarımız yorulur ve en çok bakılması gereken yer yine ayaklarımızdır. Bizim bütün yükümüzü çeker ama onlara hak ettiği değeri vermeyiz.

epilasyon ve ağda ürünleri genellikle herkes tarafından ihmal edilen bir bakımdır. İnsanlar genellikle yüz ve el bakımlarına dikkat etmektedir fakat asıl yapılması gereken bakımı unuturlar. Ayak bakımı ihmal edilmemeli ve en az haftada bir kere tekrarlanmalıdır. Peki nasıl yaparız bu bakımı? En basit yoluyla ayaklarınızı ilk önce ılık bir suyun içinde bir süre bekletebilir ve rahatlamanızı sağlayabilirsiniz. Daha sonra

tüy dökücüler

kremlerinden ayağınıza sürüp ardından da çorap giyip bir süre bekletmeniz yeterli olacaktır.

Ama biraz daha sizi zora sokacak bir durum varsa, örneğin topuklarınız çatlamış ve deriniz yüzülmekteyse topuk taşından ve ayaktaki çatlaklar için bir kozmetik dükkanından ya da eczanelerden krem alabilir, onları deneyebilirsiniz. Bu öneriler basit ayak problemi için geçerli olmaktadır. Eğer ki daha ciddi probleminiz varsa bir uzmana başvurmalı ve uzmanın önerdiği ağda setleri ürünlerini kullanmalısınız.